Honlap » Koncertek » Utrecht 2015 »

Powerplant beszámolója

Tour de France indulás - valami különleges?

Ez volt az első alkalom, hogy nem kellett kapkodnom a jegyvétellel. A csókosok már elővételben megvehették, a hivatalos eladást megelőző egy hétben (így lehettem volna az idei januári amszterdami retrospective sorozattal is, csak az már túl sok szabadság lett volna). Körbekérdeztem ki akar jönni velem, csak Activer vállalkozott, ő is egy alkalomra, az elsőre. Menjünk együtt! Jó. Eindhovenig repülő. Utrecht már a télen kitette a megtelt táblát a nyárra... nem baj, Eidhoven centrumban találtam elfogadható áron szállást, onnan meg sűrűn járnak a vonatok Utrechtbe. Már csak várni kellett és vennem a jegyeket szép sorban a többi előadásra is. Őszintén szólva négyet reméltem, három lett, ennyit hirdettek meg. Péntek kora reggeli indulás, délelőtt már javában egy a szállás környéki pékségben reggelizvén, majd egy szomszédos kávézóban történő laza ebédet elköltvén vártuk a délután 2 órát, hogy szobát kapjunk. Persze sikerült kifogni valami félelmetes kánikulát. Nyár van, ne panaszkodjunk! Nyilván azonnal hűsítő zuhanyt vettünk és vártuk az indulást. A vasútállomáson nem kicsi kavarodás után (jegyvétel főleg) felszálltunk a túlzsúfolt vonatok egyikére és már suhantunk is Utrechtbe. A helyszín a centrumban, az állomás mellett, jobb helyet nem is lehetett elképzelni. Ott is túlzsúfolt minden, óriási tömeg.

Kezdés előtt 2 órával már rövidke sor állt a bejáratnál, beálltunk mi is, tűző napon kb fél perc alatt csatakosra izzadván. Na ott minden másodperc örökkévalóságnak tűnt. Persze annak is vége és lassacskán a klimatizált aulában találtuk magunkat, majd onnan a szintén hűsebb előadóban. Rég voltam ilyen kicsi helyen, otthonosnak tűnt. A színpad előtt viszont nem volt korlát, közvetlen a színpadnak támaszkodtam, nekem kb vállmagasságban volt. Szokásos ismerősök, egy-két üdítő lecsúszott, szokásos várakozás.

Pontos kezdés.

- Numbers / Computer World
- Home Computer
- Computer Love
- Autobahn
- Radioactivity
- Tour de France / Tour de France 2003
- Vitamin
- La Forme
- Spacelab
- The Model
- The Man Machine
- Trans Europe Express
- szünet -
- The Robots
- szünet -
- AéroDynamik
- Planet of Visions
- Elektro Kardiogramm
- Boing Boom Tschak / Techno Pop / Musique Non Stop

Mivel nem vagyok nagy koncertre járó, itt láthattam az új robotokat elsőnek közelről (távolról már láttam tavasszal). Nyilván érdekes stb, de a régebbi pálcikalábúak jobban tetszettek, de majd megszokom ezeket is...
Bő két óra gyönyör után ismét sorbanállás, a kinti hőmérséklet ugyan elég magas, de legalább nincs tűző nap és az így az idő is gyorsabban tellik. Ismét a színpadot támasztván vártam a kezdést, számok listája ugyan az. Újabb bő két óra után erősen gondolkodóba estem a következő napirendi pont ügyében: DJ akárki fellépése reggelig, jegyet megvettem rá kedvezményesen, de valahogy lassan 24 óra talponlét után léptem is a szállásra. Az üres vasútállomás pihentetőleg hatott rám, ha nem veszek valami rágcsálnivalót, ott alszok el a peronon és lekésem a vonatot...

Másnap nagyon nem volt kedvem kimozdulni (a reggelizésen kívül) a szobából, szundikálással töltöttem a napot. Délután 5 felé ismét vonatozás, szokásos sorbanállás a napon, izzadás, első sor. Activer már jóval korábban elindult, ő a TdF indulására volt kíváncsi.

Számok listája ismét ugyan az. Összességében jó hangulatú előadások, jó hangerő és vetítés jellemezte az egészet.
Csak egy koncert volt szombaton, így még éjszaka visszaértem a szállásra. Vasárnap aztán kényelmes reggeli után ültünk be egy kisebb bevásárlóközpontba időt elcsapni, repülő csak délután indult hazafelé.

Nyilván megérte, a hely szelleme miatt is, persze újdonság ismét semmi.

2015. július 5.
helyett 2015. december 27.
Powerplant
klingklang#gmail_hu