Honlap » Koncertek » Verona 2016 »

Powerplant beszámolója

Már januárban megvettem a jegyeket, sosem hagyom a végére (habár volt már rá példa, késői döntés alkalmával...) Mindjárt kettőt is beszereztem, gondoltam, ha már ennyire méregdrága az első helyekre, ne legyen elég már egy! Aztán hamar ki is találtam kivel megyek, már akkortájt felderengett egy hosszabb hétvégi kirándulás, pihenés ötlete, így asszonypajtásé lett a másik jegy. És fél évet várni kellett... Eltelt. Hétfői alkalom, szombat hajnali indulás. Hajnali 3. És nem sikerült kikerülni a délre tartó nyaralásos menetet, nagy forgalom közepette autókáztunk Verona városáig. Ez is sok a magánéletemről, hát ha még azt írom le, hogy pizza, rozé, tiramisu és kafé - ezen éltem. Pihenés volt a javából, kivéve július 25. hétfő este, amikor is eszembe jutott az ideutazásom valódi oka. Aréna di Verona - mindenki rá tud keresni mi is ez. Az, amit lehet róla találni, elég sok infó van a neten. Na, itt voltam. Számomra persze annyira nem nagy szám, valahogy nem azt nézem hol vagyok, persze különleges azért... belépve elég monumentális építmény. A beléptetés elején, sorban állás nélkül jutottunk be. Nem részletezem tovább, ezen nincs is mit, idő eltelt, azért a szokásos izgalom bizsergetett belülről... Pontban 21:15-kor (előtte 10 perc prüntyögés hangja):

- Numbers / Computer World
- It's More Fun to Compute / Heimcomputer
- Computer Love (valahogy nem az igazi számomra ez a változata)
- Minicalcolatore (ja, olaszul, és csak olaszul)
- The Man-Machine
- Spacelab (problémás volt picit, főleg a szóló rész szinte nulla)
- Das Modell
- Neon Lights
- Metropolis (számomra gyengébb változat)
- Autobahn
- Tour de France 1983
- Tour de France Étape 1 / Chrono / Tour de France Étape 2
- Geiger Counter / Radioactivity
- Electric Café
- Trans Europa Express / Metall auf Metall / Metal On Metal
(szünet)
- The Robots (számomra általában felülmúlhatatlan, most is...)
(szünet)
- Planet of Visions (az eredeti expo hangjaival kezdődött, lehetett volna az is...)
- Boing Boom Tschak / Techno Pop / Musique Non Stop

Ennyi. Függöny nem volt, szünetekben "füstöt" fújtak be, amit persze a szél továbbfújt..., fújni fújt, nem volt baj, sőt még eső is esett rövidke ideig, de ki lehetett bírni. Közönség vegyes korosztályból, vegyes érzelmekkel, mondjuk igazából nem is figyeltem nagyon másokra. A színpad annyira messze volt már, hogy lényegében az arcvonásokat már nem lehetett megfigyelni. Még az első sorokban ülők is messze voltak, én körülbelül harmadrésznél.

Koncert után a szokásos csendes séta, a történtek emésztése, közben fagyizás. Másnap kényelmesen haza. Itt a vége. Nem tervezek többet.