Honlap » Koncertek » Zamárdi 2009 »

Powerplant beszámolója

Haknizás egy tömegfesztiválon? (vol.:3.0)
2009. július 10.

Mondanom sem kell, a jegyeket idejekorán beszereztem, az első lehetséges alkalommal online megvettem a fesztivál napijegyét. Először éreztem igazán, elegem volt a tömegfesztiválokból. De nyilván elmentem. Első sor. Azt sem akartam. De kellett. Korán kiértem, így végignéztem az Ozomatli és a Neo koncertjét is. Mindegy, túléltem. Viszont jó volt, mégha röpke pillanatra is, találkozni régen látott rajongótársaimmal. Ezért már biztos megérte ott lenni.

Szinte pontosan este 10-kor a prünytyögéssel, majd a Maine Damen und Herren, a szinte megunhatatlan szókavalkáddal megkezdődött az együttes 2002-es visszatérése óta a 142-ik, az idei év 17-ik, amúgy az 5-ik hazai koncertje.

- Maine Damen und Herren
- Die Mensch Maschine - elég halványra sikeredett a kezdés, főleg a szín
- Expo2000 / Planet of Visions
- Heimcomputer
- Tour de France + Tour de France 2003
- Vitamin - remek változat, még nem untam meg
- Autobahn
- Computerlove
- Das Modell
- Showroom Dummies
- Radioactivity
- Trans Europe Express
(függöny behúz)
- The Robots - végre jó volt a szinkron, hibátlan!
(függöny behúz)
- Numbers + Computerworld
- Aerodynamik
- Music Non Stop - egy 'jó éjszakát' elköszönéssel zárul
(függöny behúz)

Ennek is vége. A közönség élvezte nagyon. Aktívak voltak. Jó érzés volt, hogy sok fiatal is énekelte a szövegeket. Visszajelzés az együttes részéről szinte semmi. Mosolygás alig, régen láttam ilyet, még a 2002-ben és a 2004-es turné elején nyomták ennyire fapofával. Viszont ennyire hibátlan előadást régen láttam. A hang, a vetítés szinte teljes mértékben szinkronban. Trans Europe Express elején némi gond támadt ugyan, de helyrerázódott.

Megérte elmenni, megérte ottlenni. Még ha a Neonlights ki is maradt... Pocket calculator nélkül is nehezebben lehet meglenni és csak 90 percig tartott... de az értékes 90 perc volt.

Függöny után szinte azonnal léptünk is el a színpadtól, vékony vacsora után irány haza.

2009. július 11.
Powerplant
bt#klingklang_hu