Honlap » Lemezek » Computerwelt » Rajongói vélemények

Computerwelt / Computer World (1981)

"Igazi automatizált zene, sequencer-rel. Korabeli számítógépek prüntyögései zenébe foglalva. A kétszemélyes (Bartos-Flür) ütős szekció jószerivel eltűnt, helyette a két zenei munkás dob-sequencert, illetve egy külön billentyűzetet használ a basszus számára, legalábbis koncerteken. Dobhangok szélesre bővített skálájában jóval több a cin és egyéb zörej. A ritmus nagy hangsúlyt kapott, előremutatva egy keményebb, fémesebb technopop-os korszakra. Talán soha nem hallhattunk még ennyi reverb és delay effektet a Kraftwerktől...

Több dal épül ugyanazon dallamra, ezért van a lemezen pl. kétféle Computer World. (Úgy, mint a Home Computer és az It's More Fun to Compute számok esetében.)

Legnagyobb élményt a Home Computer nyújtotta, különösen annak befejező 2 perce. Szinte gépként élhető át egy számítógép - zenébe öltöztetett - belső jelfeldolgozó folyamata.

A Computer Love talán az egyetlen 'romantikus' hangvételű Kraftwerk-alkotás, leszámítva a későbbi Sex Object-et. Szerelem-emulátor. Eszembe jut egy dal az Omega 12. lemezéről: Kompjúter álom. Hasonló téma, egyszerű dallamszerkezettel. Talán a Computer Love nem hivatalos leszármazottja...?"

(Tomek)