Honlap » Lemezek » Computerwelt » Rajongói vélemények

Computerwelt / Computer World (1981)

"A Computer World nem csak a számítógépekről, számítógépesedésről szól, hanem azt próbálja bemutatni (1981-ben!!!), hogy az emberi élet minden vetületében ott vannak a computerek, a bűnüldözéstől kezdve a pénz világáig. Kicsit hasonlít arra, amit a Mátrix c. filmben Morpheus mond Neonak: 'A Mátrix ott van mindenütt. Körülvesz bennünket. [...] Érzed, amikor dolgozni mész, vagy templomba, vagy befizeted az adódat'. A filmben is félelmetes volt ez a gondolat, '81-ben az album is szorongást válthatott ki. Számítógépekkel bármit meg lehet tenni, akár átsugározni magunkat a jövőbe...

A lemez hangszerelése első pillantásra egyszerű, konyhanyelven 'prüntyögős', mintha egy számítógép játék hangjait hallanánk. Azonban ez szándékos, amolyan hangulati elem.

A Pocket Calculator játékosságát hamar feledteti velünk a Numbers pattogós kimértsége. Itt nem jelenik meg emberi elem, olyan, mintha egy számítógép magában dúdolna a saját stílusában. És ha már dúdol, miért ne eshetne szerelembe az a maschina (Computer Love)."

(YoungOld - freemail_hu)