Honlap » Történet »

A Kraftwerk további tagjai

Ralf Hütter alapító tag mellett:

Fritz Hilpert

Fritz Hilpert

Fritz Hilpert 1956. május 31-én született Ambergben. Az ambergi Max Reger Gimnáziumban trombitálni és dobolni tanult, hangtechnikusi végzettséggel rendelkezik. Fritz Hilpert a hetvenes és nyolcvanas években különböző élő zenekarokban játszott ütős hangszereken. A nyolcvanas évek elejétől zenekészítőként és hangtechnikusként is tevékenykedik más zenekarokban. Eközben olyan zenekarokkal dolgozott, mint az Eloy, a Din-A-Testbild, Tom Lord vagy a Trio Richoly. 1984 óta tevékenykedik a Kraftwerk-nél, 1990 óta pedig állandó Kraftwerk tag.

Henning Schmitz

Henning Schmitz

Henning Schmitz 1953. december 26-án született. A Rheinland Zenei Főiskolán és a Düsseldorfi Műszaki Főiskolán tanult, ahol 1980-ban letette záróvizsgáját hang- és képtechnikai diplomás mérnökként. 1980 óta Düsseldorfban és Kölnben dolgozik hangmérnökként a rádiós, televíziós, filmes és zenei területen, valamint külső docensként a Robert Schumann Intézetben. Részt vett a WDR-Bigband, Mauricio Kagel, John Cage és a 'Moderne' francia elektropop formáció felvételein. Hangtervezőként és zenekészítőként közreműködött a 'Life' (Haddaway, 1993) és a 'Can't Take My Hands Off You' (Soultans, 1996) című slágerben, valamint felelős különböző remixekért többek között a Londonbeat és Kim Wilde számára. Már 1978 óta külsős hangmérnökként támogatja a Kraftwerket. 1991 óta billentyűsként és mérnökként állandó tag a Kraftwerkben.

Falk Grieffenhagen

Falk Grieffenhagen

2013. január 11-én Düsseldorfban már ő lépett fel Stefan Pfaffe helyett.
1969-ben született, hang és videómérnök, játszik szaxofonon, fuvolán, klarinéton és zongorán. Szabadúszóként zeneszerző, szoftverfejlesztő, vizuális médiafejlesztő.
http://www.grieffenhagen.de